Website mobile vriendelijk?

Afgelopen 21 april heeft Google wederom een grote update uitgevoerd die voor wellicht veel verouderde Mobilegeddon testwebsites impact kan hebben. Het “mobile search algorithme” van Google is aangepast zodat websites die mobiel vriendelijk zijn hoger zullen ranken in de zoekmachines wanneer iemand via een smartphone of tablet zoekt.

Google mobiel zoekverkeer

Op dit moment komt er zo’n 60% van het online verkeer via een mobiel. Google wil graag met deze update gebruikers een goede ervaring geven wanneer ze op een mobiele link of website klikken.

Google ramp of niet?

De verwachting is dat het voor een ramp gaat zorgen voor verouderde websites die niet mobiel vriendelijk zijn. Met name kleine bedrijven en mensen die niet van deze update weten zullen de meeste risico’s gaan lopen.

Op dit moment is de impact nog niet geheel waarneembaar aangezien het een aantal dagen (weken) zal duren voordat Google de websites opnieuw heeft ingedeeld.

Google Mobilegeddon mobiel vriendelijke website test

Wil je weten of jouw website wel- of niet mobiel vriendelijk is dan kan dat eenvoudig door de Mobilegeddon mobielvriendelijke test van Google jouw URL te testen. Komt jouw website door de test dan staat er

” Geweldig! Deze pagina is mobielvriendelijk”

Je hoeft je dan geen (minder) zorgen te maken mits je wel aan alle overige vereiste van een goede website voldoet.

Websites responsive test

VILLA 133 BEOORDELINGEN

Laatste nieuws